Kalknagels/Mycose

Iedereen kent het woord kalknagel, want zo ziet zo’n nagel er wel een beetje uit, als een brok kalksteen, maar in feite is dit meestal een schimmelaandoening aan de nagel, die wij een mycosenagel noemen.

Deze nagel is over het algemeen heel dik en voelt mede door die dikte niet prettig aan in de schoen. Het kan een pijnlijke nagel zijn, want de nagel is een zieke nagel.
Met mijn prachtige freesmachine heb ik deze nagel vrij snel en pijnloos dun en daarna is het verzorgen met eventuele mycose (schimmel) doders eenvoudiger toe te passen.

De huisarts of de huidarts (dermatoloog) zou van deze nagel een kweekje kunnen maken en opsturen naar een labaratorium om te kunnen vaststellen welke schimmel (mycose) het is en of het wel een mycose is.

Voor deze mycosenagels bestaan allerlei behandelmethoden o.a. medicijnen om in te nemen, druppels of zalven om van buitenaf op de nagel aan te brengen, maar het is heel belangrijk om deze nagels te blijven verzorgen en te verdunnen, tot er weer een mooie nagel tevoorschijn komt.