Likdoorns

Likdoorns bestaan in vele soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld een weke likdoorn, deze zit vaak tussen twee tenen, blijft daarom week en komt meestal aan twee kanten voor, zowel aan bijvoorbeeld de 4e teen, als de 5e teen.

Je hebt likdoorns o.a. vaak voorkomend op de kleine teen, deze wordt meestal veroorzaakt door te nauwe schoenen, of stiknaden in schoenen, of door naden in kousen en/of sokken. Het is een als het ware naar binnen gegroeid, kegelvormig stukje eelt, die op een zenuw kan drukken en daardoor als zeer pijnlijk ervaren kan worden.

Een hele lastige en pijnlijke likdoorn is de neuro-vasculaire likdoorn, deze likdoorn drukt op een zenuw en heeft tevens een opgetrokken bloedvatje, waardoor dit soort likdoorn helaas ook vaak gaat bloeden tijdens de behandeling. Hierbij biedt de nattechniek weer uitkomst en tevens het drukvrij leggen van de pijnlijke plek met in een latere fase een eventuele orthese van siliconen. Ook onder de voorvoet komen vaak likdoorns voor, veroorzaakt door overdruk, of oneffenheden in de schoenen of sokken. Met zowel mijn snijtechniek, als freestechniek plus drukvrij leggen van de aangedane plek kan ik deze likdoorns adequaat behandelen.